CFR Calatori
sigla guvern

Informații de călătorie în trafic internațional

Informaţii utile (acte normative) necesare unei călătorii în Europa:      
Despre restituiri:

 

Alte informaţii utile pentru o călătorie internaţională.

Pentru cumpărarea din România de legitimaţii de călătorie în trafic internaţional vă rugăm să vă adresaţi staţiilor CFR şi agenţiilor de voiaj CFR Călători deschise traficului internaţional.

România a primit derogare de la aplicarea Regulamentului nr. 1371/2007, pentru serviciile naţionale de transport feroviar de călători, derogare stipulată în HG 1476/25.11.2009 şi HG 1078 / 03.12.2014.

Plecaţi în călătorii peste graniţă? 

Începând cu 19 iulie 2013 trecerea frontierei este permisă prin îndeplinirea cumulativă a condiţiilor legale de valabilitate a documentului de călătorie (act de identitate/paşaport) astfel:

  • Să fie valabil pentru o perioadă de cel puţin trei luni de la data preconizată a plecării de pe teritoriul statelor membre
  • Să fi fost eliberat în ultimii 10 ani.

Pentru mai multe informaţi accesaţi site-urile http://www.schengen.mira.gov.ro şi http://www.politiadefrontiera.ro.

Despre plată 

Pentru tarifele afişate în euro, plăţile se efectuează numai în lei, la cursul de schimb valutar al BancPost, din data cumpărării legitimaţiei de călătorie.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support