CFR Calatori
sigla guvern

Cardul TrenPlus

Cardul Tren PlusCe este cardul TrenPlus?

Este o legitimaţie nominală, netransmisibilă, cu o perioadă de valabilitate de un an de zile şi oferă posibilitatea procurării de legitimaţii de călătorie cu reducere de 25% din tariful de transport, în număr nelimitat în perioada de valabilitate, pentru posesorul acestuia.

În plus 5% reducere la cumpărare online

Preț  100 lei
De unde se poate procura?

Poate fi procurat, contra cost, numai de la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj CFR  Călători care au sistem electronic de emitere a legitimaţiilor de călătorie, de orice călător, indiferent de vârstă, în baza unei cereri scrise (Cerere Card TrenPlus) în care să se menţioneze data de începere a valabilității, numele posesorului, CNP, adresa, telefonul şi opţional alte date de contact (e-mail, etc.).

Restituire

Restituirea tarifului de emitere a cardului este posibilă înainte de prima zi de valabilitate cu reţinerea unui comision de 10% din valoarea acestuia. Tariful de emitere a cardului (100 lei) nu se restituie după prima zi de valabilitate a cardului. Nu se restituie tarifele de emitere pentru cardurile pierdute, furate sau rămase neutilizate, indiferent de cauză.

Duplicat

În cazul deteriorării legitimației Card TrenPlus se poate emite un „Card TrenPlus – Duplicat”, fără costuri suplimentare, cu aceeași valoare, în baza unei noi cereri de emitere a cardului TrenPlus unde se va preciza motivul solicitării duplicatului.

Atenție! Legitimația Card TrenPlus nu se plastifiază (este tipărită pe carton termoreactiv).

Posesorul unui card TrenPlus care reclamă pierderea sau furtul cardului va trebui să iși procure un nou card contra cost.

Condiții de utilizare:

În baza unui card „TrenPlus” se pot cumpăra legitimaţii de călătorie  pe orice relaţie, la tren de orice rang şi clasă comercială, cu o reducere de 25% din valoarea integrală a tarifului de transport (fără tariful de rezervare loc/ supliment de pat). Procurarea legitimaților cu reducere se poate efectua numai de la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj CFR Călători (emit electronic, în cadrul programului de lucru al acestora ), precum si online.  Tariful de rezervare a locului la vagon clasă şi tariful suplimentului de pat la vagon de dormit/ cuşetă se achită integral, la trenurile cu regim de rezervare.

  • Reducerea acordată in baza acestei oferte NU se cumulează cu  reduceri acordate de alte oferte comerciale (dus-întors, minigrup, anticipaţie, fidelitate, etc.)sau facilităţi stabilite în baza unor acte normative, cu excepţia reducerilor acordate la cumpararea online a biletelor CFR.
  •  În tren, călătorul este obligat să prezinte împreuna cu biletul şi cardul TrenPlus în baza caruia s-a emis, precum si un act de identificare cu poza si CNP (CI/BI/paşaport).
  •  În situaţia în care la controlul în tren, pentru o legitimaţie de călătorie cu reducere procurată în baza unui card TrenPlus, nu se prezintă şi cardul respectiv, călătorul este obligat să plătească diferenţele tarifare la tarif de taxare în tren, respectiv diferenţa între tariful de taxare în tren corespunzător rang, clasă şi distanţă şi suma efectiv plătită pe biletul prezentat.
  •  Legitimaţiile de călătorie emise cu reducere în baza unui card TrenPlus, au aceleaşi drepturi privind modificarea contractului de transport ca şi un bilet preţ întreg cumpărat prin canalul de distribuţie respectiv.
Legitimaţiile de călătorie cu reducere emise în baza cadrului TrenPlus se restituie în condiţii generale de restituire valabile pentru canalul de distribuţie prin care au fost procurate (prin ghişeele de vânzare de la unităţile CFR Călători, automatele de bilete apaținând CFR Călători, online).
Cumpără bilete online
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support